Ομάδα Gestalt Synthesis

Ομάδα Gestalt Synthesis

Εδώ θα βρείτε τα βιογραφικά από την Ομάδα Gestalt Synthesis​ και άλλων συνεργατών μας

Ομάδα Gestalt Synthesis​


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΖΑΧΑΝΗΣ

Ο Δημήτρης Τζαχάνης, εμπνευστής του Gestalt Synthesis, είναι πιστοποιημένος ψυχοθεραπευτής μέσω της Εθνικής Εταιρείας Ψυχοθεραπείας Ελλάδος, κάτοχος του Ευρωπαϊκού
Πιστοποιητικού Ψυχοθεραπείας (ECP) και μέλος της European
Association for Psychotherapy. Εκπαιδεύτηκε στη θεραπεία Gestalt από το Gestalt Institute of San Francisco και ήταν επικεφαλής του ινστιτούτου στην Ελλάδα. Είναι επίσης πιστοποιημένος σωματικός ψυχοθεραπευτής, απόφοιτος του Κέντρου Ψυχοθεραπείας και Συμβουλευτικής «Βίλχελμ Ράιχ», μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Σωματικής Ψυχοθεραπείας και της European Association of Body Psychotherapy.

Έχει σπουδάσει Κοινωνική Ανθρωπολογία στο πανεπιστήμιο του Kent της Αγγλίαςκαι έχει ολοκληρώσει μεταπτυχιακές σπουδές στην Ψυχανάλυση στο πανεπιστήμιο Brunel του Λονδίνου. Επιπλέον έχει εκπαιδευτεί στη θεραπεία τραύματος και στη θεραπεία του εσωτερικού παιδιού. Εμπνέεται ιδιαίτερα από την υπερπροσωπική ψυχοθεραπευτική φιλοσοφία και στην προσέγγισή του ενσωματώνει στοιχεία από διαφορετικές θεραπευτικές προσεγγίσεις. Εργάζεται ψυχοθεραπευτικά ατομικά και με ομάδες, σχεδιάζει και συντονίζει θεραπευτικά και εκπαιδευτικά σεμινάρια και διδάσκει Θεραπεία Gestalt στο ΚΕ.ΘΕ.ΣΥ.


MICHAEL SOTH

Ο Michael Soth είναι Συνθετικός-Σχεσιακός Σωματικός ψυχοθεραπευτής, εκπαιδευτής και επόπτης . Έχει ως βάση την Οξφόρδη της Αγγλίας με 30 χρόνια εμπειρίας εργασίας και διδασκαλίας συνθετικής προσέγγισης. Αρχικά εκπαιδεύτηκε στο Chiron Centre for Body Psychotherapy στο Λονδίνο, όπου δούλεψε αργότερα ως Διευθυντής Εκπαίδευσης για 18 χρόνια.

Ο Michael εργάζεται από τη δεκαετία του 80 στο να ενοποιήσει τη Ραϊχική και την ψυχαναλυτική παράδοση και είναι ένας διεθνώς αναγνωρισμένος εκπαιδευτής σε αυτό τον τομέα. Αντλεί έννοιες, αρχές και τρόπους εργασίας από ένα ευρύ φάσμα ψυχοθεραπευτικών προσεγγίσεων και ψυχαναλυτικών και ανθρωπιστικών παραδόσεων, και τον ενδιαφέρει η θεραπευτική σχέση ως μια ψυχοσωματική διεργασία μεταξύ δυο ανθρώπων που είναι εξίσου πληγωμένοι και ακέραιοι.

Έχει γράψει πολλά άρθρα και διάφορα κεφάλαια βιβλίων και είναι συχνά προσκεκλημένος ομιλητής σε συνέδρια. Ήταν ένας από τους επιμελητές του Handbook for Body Psychotherapy and Somatic Psychology που δημοσιεύτηκε το 2015.


MORIT HEITZLER

Η Morit Heitzler είναι συνθετική-σωματική ψυχοθεραπεύτρια, επόπτρια και εκπαιδεύτρια με πολυετή εμπειρία. Εκπαιδεύτηκε στη Σωματική Ψυχοθεραπεία από το Chiron Centre for Body Psychotherapy, London και στη συνέχεια μετεκπαιδεύτηκε στη Συνθετική Ψυχοθεραπεία (MSc) από το Metanoia Institute/Middlesex University. Έχει επιπλέον εκπαιδευτεί στις παρακάτω προσεγγίσεις: Somatic Trauma Therapy, EMDR, Sensorimotor και Συστημική Αναπαράσταση. Η Morit εξειδικεύεται στη δουλειά με το τραύμα και έχει πλέον αναπτύξει τη δική της συνθετική προσέγγιση χρησιμοποιώντας ένα σχεσιακό μοντέλο και συμπεριλαμβάνοντας τις σύγχρονες εξελίξεις των νευροεπιστημών και τη θεωρία δεσμού.

Έχει εκτεταμένη εμπειρία στη θεραπεία του τραύματος, ιδιωτικά και σε κρατικούς φορείς όπως το Traumatic Stress Service του Maudsley Hospital, London και το Oxford Stress and Trauma Centre και έχει αντιμετωπίσει ένα ευρύ φάσμα συμπτωμάτων μετατραυματικής διαταραχής. Διδάσκει εκπαιδευτικά σεμινάρια πάνω στο τραύμα και τη συνθετική προσέγγιση στην Αγγλία και στο Ισραήλ για παραπάνω από 15 χρόνια. Τώρα εργάζεται ιδιωτικά και με ομάδες στην Οξφόρδη και είναι επόπτρια του Refugee Resource, Oxford, όπου εποπτεύει μια ομάδα συμβούλων που εργάζονται με πρόσφυγες και αιτούντες άσυλου.


ALEX STERNICK

O Alex Sternick είναι διεθνώς αναγνωρισμένος δάσκαλος της Τέχνης της Ασυναρτησίας και της Γελωτοθεραπείας. Αυτήν τη στιγμή, είναι Καθηγητής της τεχνικής των Gibberish στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα MSc Εφαρμοσμένης Θετικής Ψυχολογίας στο Bucks New University της Αγγλίας. Είναι, επίσης, πτυχιούχος κλινικής διατροφολογίας (BSc). Ο Alex Sternick ήταν ο πρωτοπόρος των ομάδων γιόγκας γέλιου στο Ισραήλ, τις οποίες συντονίζει με επιτυχία μέχρι σήμερα.

Ξεκίνησε το ταξίδι του στον χώρο της γελωτοθεραπείας στην Ινδία το 2003, όπου και υποστήριξε ασθενείς τελευταίου σταδίου. Στη συνέχεια, εργάστηκε στην Αιθιοπία ως γελωτοθεραπευτής στο Mother’s Mission και ως διατροφολόγος στο SaveTheChildren USA. Το 2004, ξεκίνησε τις πρώτες ομάδες γέλιου στην Ιερουσαλήμ και οργάνωσε σεμινάρια με διεθνούς φήμης δασκάλους, συμπεριλαμβανομένων των Dr Madan Kataria και Belachew Girma (World Laugher Master). 

Έχει εργαστεί με Ισραηλίτες και Άραβες σε μια προσπάθεια να φέρει αυτές τις δυο διαφορετικές ομάδες πιο κοντά μέσα από το γέλιο και την ασυναρτησία. Για τη συνεισφορά του προς “την ειρήνη μέσω του γέλιου”, το 2014 έλαβε το βραβείο Golden Laughter από το French School of Happiness & Rigology. 

Σήμερα διεξάγει επαγγελματικά πιστοποιημένα εκπαιδευτικά σεμινάρια σε πολλές χώρες ανά τον κόσμο: Γερμανία, Αυστρία, Φινλανδία, Αγγλία, Ισραήλ, Σλοβενία, Γαλλία, Ιταλία, Ιαπωνία, Αμερική. 

Ελένη Πανίτσκα Rolfing


ΕΛΕΝΗ ΠΑΝΙΤΣΚΑ

Η Ελένη Πανίτσκα είναι πιστοποιημένη advanced Rolfer, δασκάλα κίνησης και ειδικευμένη στην Κρανιοϊερή θεραπεία. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Γαλλία. Εκεί σπούδασε αρχικά κλασικό χορό, χορογραφία, ανάλυση και γραφή της κίνησης (Labanotation). Αργότερα, γνώρισε, μέσα από την προσωπική της θεραπεία, την Thérèse Bertherat, η οποία επινόησε μια τεχνική γνωστή ως Αντιγυμναστική. Σπούδασε κοντά της στις αρχές της δεκαετίας του ’90. Τότε ήταν που ήρθε σε επαφή με πολλές τεχνικές (Feldenkrais, Θεραπεία Mézières, μέθοδο Τοματίς, φυσιοθεραπεία κ.α.) και, κυρίως, ανακάλυψε το Rolfing.

Σπούδασε Rolfing στη Γερμανία, στην Ιταλία και κυρίως στις Ηνωμένες Πολιτείες με τους μεγαλύτερους καθηγητές του είδους (Hubert Godart, Jim Asher, Pedro Prada, Tessy Brunghart κ.α.). Σήμερα η Ελένη Πανίτσκα ζει και εργάζεται στην Αγγλία και ανά διαστήματα στην Ελλάδα. Είναι μητέρα δύο κοριτσιών.

Scroll to Top